Používame cookies

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info

Na predaj rodinný dom/chalupa v Habánskom štýle, Sobotište

  Ľutujeme táto ponuka už nie je aktuálna.
Rodinný dom
Obec: Sobotište
Okres: Senica
Kraj: Trnavský kraj
Druh: Domy
Typ: Predaj
Kategória: Rodinný dom
Plocha:

POPIS NEHNUTEĽNOSTI

PEGAS REAL ponúka na predaj chalupu postavenú z nepálenej tehly s kamenným základom (momentálne užívaná k trvalému bývaniu), pôvodnou klenbenou pivnicou, ktorá sa nachádza v lokalite u Habánov v obci Sobotište, postavená približne v roku 1860, momentálne obývaná.
Chalupa je v pôvodnom štýle s menšou rekonštrukciou z roku 2017: kuchyňa, kúpeľňa s WC, nové rozvody elektriny, stavba je suchá, udržiavaná.
Prízemie pozostáva zo vstupnej chodby so vstupom na poschodie, kuchyne, kúpeľne, WC a dvoch obytných miestností.
Okná sú pôvodné drevené (dvojité, repasované), podlahy sú drevené dlážky v miestnostiach, kúpeľňa s dlažbou a obkladom. V kuchyni a jednej izbe je podlaha zateplená.
Dom má 3 nadzemné podlažia, z ktorých je možnosť zobytniť aj vyššie podlažia.
Kúrenie je riešené krbom s možnosťou dobudovania prieduchov do ostatných miestností, dom má 2 komíny. V dome je zavedená elektrina 230V (medené rozvody z roku 2020), voda z vlastnej studne, odpad je riešený žumpou (5000l). Pozemok s menšou záhradkou je celý oplotený.
Mesačné náklady pre 1 osobu cca 40€ (elektrina, vývoz žumpy).

Lokalita: Obec Sobotište bolo "Mekkou" habánov viac ako 200 rokov. Architektúra, ktorá je dochovaná, je zväčša z 18. a 19. storočia. „Je už kombinovaná s tradičnou ľudovou architektúrou, ale stále si zachováva prvky habánskej kultúry. Ide najmä o vysokú strechu, lomený krov a obytné podkrovie. V súčasnosti zahŕňa pamiatková zóna 47 obytných objektov, ale v minulosti ich bolo podstatne viac. S hospodárskymi budovami sa číslo vyšplhá na 80 stavieb.
V prípade záujmu o bližšie info kontakt:

Radka Hanzalíková
realitný konzultant
0903 621 211
0948 750 099

Nenašli ste tú pravú nehnuteľnosť? PODOBNÉ NEHNUTEĽNOSTI